Etusivu      Linssit      Pinnotteet ja ominaisuudet
Suurin osa silmälasilinsseistä on nykyään tehty muovista. Muovi on itsessään melko pehmeä materiaali, jonka vuoksi linssit usein pinnoitetaan. Pinnoitteet pidentävät linssin käyttöikää. Pinnoitteita on monessa eri hinta- ja laaturyhmissä.

Kovapinnoite suositellaan kaikkiin muovisiin linsseihin. Kovapinnoite lujittaa linssin pintaa, jolloin näköä haittaavia naarmuja tulee vähemmän.

Yhdistelmäpinnassa kovan pinnan lisäksi linssi käsitellään heijastamattomaksi ja usein myös likaahylkiväksi.
 
Yhdistelmäpinta estää kovan pinnoitteen lailla naarmuuntumista, mutta lisäksi päästää enemmän valoa silmään. Ikääntyvillä valon tarve varsinkin lukiessa lisääntyy, jolloin yhdistelmäpinta on hyvä valinta. Linssi ei kiiltele eikä peilaa, joten näkö hämärässä tai voimakkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää.
 
Tietokonetyötä tekeville yhdistelmäpinnoite on ehdoton tarkan näkemisen takaamiseksi. Linssi on lisäksi ulkonäöllisesti kauniimpi, sillä silmät näkyvät lähes esteettömästi linssien läpi.
 
Yhdistelmäpintaan on nyt Hoyalta saatavilla lisäksi BlueControl-viimeistely. BlueControl vähentää digitaalisten laitteiden sinisen valon pääsyä silmään. Sininen valo rasittaa silmiä ja aiheuttaa jopa unettomuutta.
 
Muovilinssejä voidaan tehdä perusmateriaalin lisäksi myös ohennettuna. Linssistä tulee tällöin ohuempi, kevyempi ja sitkeämpi. Ohennetut linssit suojaavat kirkkainakin UV-säteilyltä sekä kestävät vahingoittumattomina suurempia lämpötiloja kuin pinnoitetut peruslinssit. Ohennuksen määrä ilmoitetaan taitekertoimena esim. 1.6, 1.67 tai 1.74. Mitä suurempi luku on, sitä ohuempi linssi. Lasilinssiä saadaan myös taitekertoimilla 1.8 ja 1.9. 
 
Kuvat: HOYA. Lisätietoa pinnoitteista HOYAn nettisivuilta.